Újszülötteket táplál a jóízű szeretet

Debrecen - Tápszermelegítő berendezéssé váltja a DE KK Gyermekgyógyászati Intézet Koraszülött Osztálya a sok jóízűen elfogyasztott étel bevételét.

Nagy Róbert, a KajásRobi ételkiszállító cég vezetője a december 5–i teljes árbevételét, összesen 43 1250 Ft-ot a legkisebbeknek ajánlotta fel. A több mint ötszáz megrendelő adományát kedden adta át az osztályt támogató alapítványnak. Az összefogásért minden kedves megrendelőnek hálás a cégvezető, aki január 11-én egy közterületen elhelyezendő defibrillátor beszerzése érdekében hirdeti meg az „egyen, hogy másnak is legyen” akciót.


Állami kitüntetést kapott az DOTE Klinikai Központjának orvosa

Dr. Nagy Andrea, a Gyermekgyógyászati Klinika főorvosa az Emberi Erőforrások Miniszterének Elismerő Oklevelét vehette át lelkiismeretes oktató, gyógyító és tudományos munkájáért. A főorvos kezdeményezte 1999-ben régiónkban a koraszülött-szállítás megvalósítását, melynek irányítását, szervezését most is végzi. Tavaly érték el az eddigi legmagasabb esetszámot, 760 alkalommal siettek a koraszülöttek segítségére. A Neonatológia Intenzív Osztályát 1999-től vezeti, célja, hogy a beteg, intenzív ellátást igénylő kora- és újszülöttek a legmagasabb szintű terápiát kapják. 2006 óta koordinálja az országos szintre emelkedett újszülött- és csecsemőkori agysebészeti esetek ellátását szorosan együttműködve az idegsebészekkel. Munkájának eredményeként javult a koraszülöttek és újszülöttek terápiájának eredményessége.


Egymillió forintos műszert adományozott a gyermekklinikának a Mosolyért EgyesületDebrecen - Új készüléket kapott a Gyermekgyógyászati Klinika. Az egymillió forint értékű eszközt a Mosolyért Egyesület vásárolta.

Az új kékfénylámpát az a kora- és újszülöttek sárgaságának kezelésére használják. A Mosolyért Egyesület vállalkozók adományaiból szerezte be a készüléket, mondta Nagy István, a szervezet elnöke. Ez volt a harmadik műszer, amit a Neonatológiai Intenzív Osztálynak vásároltak. Dr. Nagy Andrea főorvos azt emelte ki, hogy az előzőnél modernebb lámpát évente 100-150 újszülött sárgaságának kezelésénél használják.

- Sokkal hatékonyabb és korszerűbb fényforrás bocsátja ki a kék fényt, ami hatással van a bilirubin lebomlására, ami ezt a káros hatást válthatja ki a szervezetben. Ez hőt nem termel és káros anyagokat sem bocsát ki – hangsúlyozta dr. Nagy Andrea.


Új mentő a koraszülötteknekInkubátor, lélegeztetőgép, betegmonitor és fűthető betegellátó hely is van az új, 27 millió forint értékű, koraszülötteket ellátó mentőautóban.

A koraszülött kisbabák mentését 2006 óta koordinálja az Országos Mentőszolgálat. Magyarországon évente mintegy hétezer alkalommal szállítanak ellátásra szoruló koraszülötteket. Debrecenben tavaly több mint 45 ezer kilométert tett meg az a régi mentőautó, amely 700 szállítást végzett a kisbabák segítségére sietve. A korábban használt jármű helyett mától egy modern és biztonságos, a koraszülött mentésben szükséges eszközökkel felszerelt új autó áll a kis betegek rendelkezésére, melynek kulcsait a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézete nevében Nagy Andrea főorvos vette át Papp László alpolgármestertől és Krivácsy Pétertől, a mentőszolgálat vezető gyermekgyógyászától.


Mentés a vég(let)eken - presztizs 2013. 10. szám

Új autó beszerzését tervezik A Debreceni Egyetem Gyermekklinikájának alapítványa idén egy kezdeményezést indít, melynek célja egy új, modern mentőautó beszerzése, és a régi autó tartalékba helyezése. Ehhez támogatókra van szükségük, egy új mentőautó ára ugyanis kb. 25-30 millió Ft.
Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásért a DOTE Gyermekklinikán Alapítvány
  1. Adószám: 18558553-1-09
  2. Számlaszám: 11738008-20717571 (OTP Bank)