Köszönetnyilvánításunk mellett szeretnénk beszámolni az eltelt időszakról.

Alapítványunk a kora- és újszülött babák mentésén kívül az osztályon folyó terápiás- és oktatási munkát is segíti. Ez által Önök segítettek hozzá egy nagy álmunk megvalósításához. Támogatásokból sikerült beszereznünk egy Giraffe inkubátort. Ebben az inkubátorban kicsiny súlyú, (1000 g alatti) koraszülött babák ellátását végezzük. Optimális környezetet teremt ezen koraszülöttek számára. Amennyiben beavatkozásra van szükség, az inkubátor teteje gombnyomásra felemelkedik, és könnyen hozzáférhetünk a picikékhez.Emellett sikerült beszereznünk: textíliákat, amelyekből inkubátor takarókat, bababarát puha fészkeket lehet készíteni az újszülöttek, kicsi babák köré, illetve olyan textíliát, mely puha melegséget biztosít a nyugodt fejlődést segítő pihenéshez.
Hálásan köszönjük a légzésfigyelőket, amelyeket szükség esetén otthonra is kölcsön tudjuk adni a rászorulóknak.A Koraszülött Világnapon, november 17-én lehetőséget szoktunk adni a munkánk illetve a mentőnk megismerésére. Visszatérő kis gondozottjaink felcseperedve, élvezettel kérdezgetik, hogy ők is voltak-e abban a pici inkubátorban. Meglepve hallgatják, hogy igen, Debrecenbe így jutottak el.Alapítványunk fő profilja a Koraszülött mentés, a környező kórházak újszülött osztályairól, szülőszobájáról szállítjuk klinikánkra az intenzív ellátást igénylő kora- és újszülötteket. Otthonszüléseknél, intézetek közötti szállításban, mentésben is részt vesz egységünk.

Alapítványunk, illetve a Gyermekklinika épületében található Koraszülött Osztályunk folyamatosan, a legkisebbek és családjaik érdekeit szem előtt tartva végzi munkáját.

Igyekszünk jók lenni, jót tenni.

Ezért mi is minden segítségért hálásak vagyunk, ami munkánkat segíti. KÖSZÖNJÜK!

Boldog Karácsonyi Ünnepet és Békés Új Esztendőt kíván a Koraszülött Mentés és a PIC osztály csapata.


Köszönjük, hogy a PIC-ikre gondoltak.

Megtisztelő, hogy ebben az évben is alapítványunkat szavazták meg az IT dolgozói erre az elismerésre.

Hálásan köszönjük.


Koraszülöttek világnapjához közeledve

( november 17-én a PICi hősöket ünnepeljük)


Alapítványunk ebben az évben is köszönti a korábban érkezett babákat és a családjaikat.

Ez úton szeretnénk meg köszönni a sok segítséget, Szja 1% felajánlását minden kedves támogatónknak. Eddig a babáink kényelmét segítő eszközöket, kistakarókat, speciális inkubátor matracokat szereztünk be az Önök segítségével.
Köszönet érte.


Babafészket is építenek a DEAC adományábólA debreceni családi és futónap adománya megérkezett a kicsikhez.

Amint arról már beszámoltunk, 300 ezer forint gyűlt össze a május 1-jén első alkalommal rendezett DEAC Családi és Futónapon. A teljes összeget május 15-én adták át a DEAC vezetői a Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásáért a DOTE Gyermekklinikán Alapítványnak.

A klub nevében Lóczi Lászlóné Kovács Marianna ügyvezető és Lenténé Puskás Andrea elnök, valamint a marketingmenedzser, Török Gergő adták az adományt az alapítvány kuratóriumi elnökének, Dr. Nagy Andrea klinikai főorvosnak a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján. A Koraszülött Intenzív Osztály vezetője elmondta, már azt is tudják, mely területen lesz a legnagyobb segítségükre a DEAC és a futók által összegyűjtött pénz.

– Rengeteg textília kell a babák alá. Leteríteni az inkubátorokat, ha nagyon erős a fény, illetve a komfortosságot is szolgálják, hogy puha legyen matrac, amin fekszenek. Aztán ugye, van itt egy kis amolyan fészek körülöttük, ahhoz is szükségünk van rá, illetve már a nagyobb babákat, amikor visszük valahová, akkor puha, meleg takarók is kellenek. Így textíliákat fogunk beszerezni a most kapott összegből a babák ellátásához – mondta Dr. Nagy Andrea.