Koraszülött világnap DebrecenbenNovember 17 a Koraszülöttek világnapja!

Ebből az alkalomból csütörtökön, 15 órától a Koraszülött Mentő a víztoronynál lesz (hacsak nem hívják el), fel lehet szállni rá és körbenézni.

Mindenkit szeretettel várunk egy "Hű, de megnőttél..." találkozásra és egy vidám, együtt töltött délutánra!


A Debreceni Egyetem Gyermekklinikáját támogatták az ötödik Esztári Lecsófesztiválon összegyűjt adományokból."Örömmel számolunk be arról, hogy az 5. Esztári Lecsófesztiválon első ízben felállított "Lecsó Becsület Kassza" küldetése elérte a célját."

"Az adakozás természetesen senki számára nem volt kötelező, azonban az ingyen kiosztott közel 9000 adag lecsóért cserébe a fesztivál vendégei szívesen adakoztak a nemes cél érdekében. A Lecsófesztivál után még egy héttel is érkeztek adományok. Ebben az évben az összegyűlt pénzzel a Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásért a DOTE Gyermekklinikán Alapítványt támogattuk.

Az összegyűlt 245.000 forintnyi összeget Esztár Község Önkormányzata további 55.000 forinttal egészítette ki. Az összesen 300.000 forintos adományt Szécsi Tamás Esztár Község polgármestere adta át hétfő reggel a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekklinika főépületében Dr. Nagy Andrea osztályvezetőnek a Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásért a DOTE Gyermekklinikán Alapítvány elnökének. "

Így köszönték meg a szervezők az V. Esztári Lecsófesztivált követően, hogy a 300.000 forintos adománnyal tudták támogatni alapítványunkat, melyet Nagy Andrea osztályvezető főorvos, az alapítvány elnöke vehetett át Szécsi Tamás Esztár Község polgármestől.

Az összegből légzésfigyelő monitorokat vásárol az alapítvány a Gyermekklinika Neonatológiai Intenzív osztályának, ahol főként tüdő-, vagy szívproblémákkal született csecsemőket kezelnek.
Ezeket a készülékeket nemcsak itt a klinikán használjuk, hanem igény szerint néhány hónapra a szülők is elvihetik, amikor a gyerekeket már hazaengedtük. A matrac alá helyezhető készülék figyeli a csecsemő légző mozgását alvás közben és azonnal riaszt, ha a baba légzése kimarad – mondta Nagy Andrea az alapítványunk elnöke.


Gigalecsót főztek Esztáron, hat ember keverte egyszerreTéged is vár Esztár, a lecsó fővárosa!

"Ötödik alkalommal rendezzük meg Esztár községeben ezt a különleges és családias hangulatú, nagyon kulturált gasztronómiai élmény-eseményt, ahol 7 fesztiválhelyszínen 20 fellépő, 50 kiállító, közel 100 főzőcsapat és több mint 200 szervező garantálja az elmaradhatatlan és komplex lecsóélményt!"

Ezzel a beharangozóval invitálták a kedves látogatókat idén az V. Esztári Lecsófesztiválra, ahol a világ legnagyobb lecsójából kilencezren ehettek. Az új világcsúccsal a település saját, 2012-es rekordját döntötte meg. Akkor több mint 11 mázsa lecsót készítettek. A lecsó fővárosában bárki ingyen kóstolhatta meg a rekorder ételt, de egy becsületkasszát is kitettek a szervezők. Az itt összegyűlt pénzből újszülött légzésfigyelő monitort vásárolnak a debreceni klinikának.


Adó 1 százalék – a DOTE Koraszülött alapítványnak adóznak

Ebben az évben is eljött az adóbevallások időszaka!

Alapítványunk fő célja a koraszülött babák életkilátásának javítása mind műszerezettség fejlesztésével, mind kényelmi eszközök beszerzésével.

Ön is segíthet céljaink megvalósításában, hiszen az 1% felajánlása nem kerül semmibe, számunkra mégis nagyon fontos!

Önnek módjában áll a befizetett személyi jövedelemadója (SzJA) 1 százalékát felajánlani valamely civil szervezet számára. Ezt Ön már adóként befizette, a személyi jövedelemadó-bevalláskor azonban lehetősége nyílik arra, hogy rendelkezzen a befizetett adó 1 százalékának sorsáról.

Tisztelettel kérjük Önt, hogy élve ezzel a lehetőséggel, támogassa Alapítványunkat, hogy még könnyebbé tehessük kis betegeink gyógyulását.

Letölthető: RENDELKEZŐ NYILATKOZAT A BEFIZETETT ADÓ EGY SZÁZALÉKÁRÓL
Letölthető: 1352-EGYSZA nyilatkozat letöltése


Áldott ünnepeket...Köszönjük támogatóinknak, hogy ebben az évben is gondoltak Alapítványunkra és ez által segítették a koraszülött babákat gyógyulásukban.


Ezúton kívánunk Mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt.